luni, 6 ianuarie 2014

Bijurerii rusesti- opulenta



Opulenta si puterea era exprimata si prin bijuteriile mari si pretioase purtate de rusoaicele din famiile bogate.
Designerii celebrii au gasit inspiratie in cultura rusa si au realizat colectii spectaculoase.


Din pietre pretioase si semipretioase, margele, lanturi masive, metale sau cristale, cu forme geometrice sau florale, colierele supradimensionate sunt din nou in atentia designerilor, fiind bijuterii la mare cautare in tendintele acestui sezon. Ele reprezinta o emblema a luxului si a elegantei, intr-o perioada in care restrictiile financiare sunt la ordinea zilei, si se doresc a fi elemente care reusesc sa creeze dintr-o tinuta banala o aparitie sofisticata.Multe metale prelucrate si realizate in forme geometrice se regasesc in mai toate colectiile caselor de moda celebre.Colectia de inspiratie ruseasca a lui John Galliano imbina cu succes toate aceste materiale si forme, un element de baza al colectiei sale de bijuterii fiind reprezentat de pandantivele rotunde intr-o gama bogata de marimi.
Lanturile masive de diverse forme si culori sunt o alta aparitie. Purtate la tinute minimaliste si un machiaj cat mai natural, lanturile in diverse combinatii si forme sunt un "must have" . Louis Vuitton, Michael Kors, Dolce & Gabbana, Christian Lacroix sau Marni propun colierele formate din unul sau mai multe randuri de lanturi, realizate din aur stralucitor, mat sau argint cromat. De remarcat este si faptul ca alegerea designerilor in materie de lanturi nu s-a limitat la bijuterii precum coliere, ci au ales sa imbogateasca si tinute sau accesorii: gentile cu influente rock-chick, ca in colectia lui Roberto Cavalli.
Margelele mari, metalice, in combinatie cu lanturi de diverse marimi sunt alegeri extrem de inspirate, elegante si usor de asortat, pe care designeri ca Donna Karan, Bottega Venetta sau Armani Prive le-au ales pentru un plus de eleganta in tinutele din aceste colectii.

Bijuteriile cu motive florale reprezinta elementul surpriza, foarte chic si plin de romantism al tendintelor din acest sezon, creatii cu adevarat spectaculoase ce te vor duce cu gandul la povesti cu zane si gradini de aur. Florile mari sau frunzele sunt realizate din cristale sau pietre pretioase, aur, bronz sau argint, in combinatii cu mai multe randuri de lanturi sau siraguri realizate din pietre pretioase de diverse marimi si culori. Amestecul de materiale si diversitatea de marimi in designul unui singur accesoriu te copleseste prin complexitate si lux. Un exemplu impresionant in aceasta directie este cel al bijuteriilor prezentate in colectiile Marni sau Zac Posen. Aceste elemente se regasesc si in designul altor accesorii care imbogatesc o tinuta, curelele si tiarele fiind doar unele dintre acestea.
Colierele realizate din pietre pretioase de diverse marimi, cristale stralucitoare, taiate si slefuite intr-o varietate ametioare, cu forme geometrice triunghiulare sau patrate sunt preferatele designerilor Oscar de la Renta, Marc Jacobs sau Nina Ricci.

Ca o inspiratie a cultului anilor 80, colierele, salbele si cerceii realizate din material emailat in forme si culori funky si-au facut intrarea in colectiile de inspiratie pop-disco. De preferat sunt bijuteriile emailate reprezentand logouri, embleme sau litere.
Accesoriile luxoase, stralucitoare si opulente propuse de designeri pentru acest sezon sunt si cele care vor conferi tinutelor alese un plus de eleganta si originalitate, reusind sa le scoata, fara dubiu, din anonimat.

                                                                                                                      fpeople.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu